onsdag den 30. maj 2012

Pindsvinelanterne

Da min bachelorpartner så min hemmelighed, spurgte hun, om hun kunne få den samme. Dette er ikke den samme. Den er i en lidt mindre skala og i lidt andre materialer, men jeg håber, hun bliver glad for den.

mandag den 28. maj 2012

Blogudfordring - Tør du springe rammerne?

Oprindelig ide af Oline art. Jeg har modtaget udfordringen fra Tulle Momsemor.

Da jeg så de smukke brune og gyldne farver, kunne det ikke blive til andet end dette kort. Jeg tænker, de fleste kan se, hvordan ingredienserne er brugt.



Vil du være med?

Blogudfordringen går kort og godt ud på, at jeg sender 5 materialer til dig, der gerne vil deltage. Når du har modtaget dem, skal du huske at fotografere dem, inden du tager dem i brug. Du har nu max 10 dage til at lave et eller andet af de 5 materialer.

Alle 5 ting skal indgå i samme kreation. Du må gerne tilføje flere materialer end dem, du har fået tilsendt, men du må altså ikke lave en halskæde med de 3 ting og et armbånd med de 2 ting - alle 5 ting skal indgå i samme kreation.

Du bestemmer helt selv, hvad din kreation, skal være. Et maleri, et stykke tøj, et møbel, et smykke, noget til børn eller noget helt andet. Det behøver ikke være store tidskrævende kreationer. Det er helt op til dig:-) Kun fantasien og de 5 materialer, du får tilsendt sætter grænser!


Når din kreation er færdig, tager du et billede af den og laver et indlæg på din blog. Indlægget skal indeholde et billed af de 5 ting, inden du tager dem i brug, et link til min blog (fordi du har modtaget udfordringen af mig) samt et billede af den færdige kreation. Hvis det ikke fremgår 100% tydeligt af billedet, hvor de 5 ting er blevet brugt, må du meget gerne skrive en lille beskrivelse af din kreation. Husk at sende en mail til: olineart@e-mail.dk , så vil hun vise din kreation frem.


Når du har gjort alt dette, sender du 5 ting til 1-2 nye deltagere, så udfordringen får mulighed for at sprede sig i blogland. Du kan evt. vælge de 2 første, der skriver på dit indlæg, at de gerne vil være med. Materialerne, du skal sende kan være fra en stofbutik, en garnbutik, en hobbyforretning eller de kan være fra stranden, skoven eller lossepladsen... Det bestemmer du helt selv:-) Jo mere du mikser materialerne, jo mere udfordrer vi jo kreativiteten hos modtageren.

onsdag den 23. maj 2012

Julekugle

Jeg har tidligere omtalt julekuglen med snefnug, men jeg har aldrig fået den vist frem. I går lavede jeg så den lille fine kugle med solnedgangen. Opskriften er fra Arne og Carlos's påskebog.

søndag den 20. maj 2012

I have a plan...

Prøv at se, hvad jeg fik købt i weekenden.

 Jeg har længe haft den ide, at jeg skulle lave en plade til væggen som denne fra Anna Weinreich. Den er nemlig så fin! Da jeg fandt dette fine rose-greb, var jeg ikke i tvivl, den må bruges til min plade :D.

I have a plan... med disse tre pindsvin. Mere vil jeg ikke sige. Muhaha!


PS:
1. Maj fik jeg en plads i Tør du tænke ud af boksen og springe rammerne? En blogudfordring, oprindelig ide af Oline Art. Jeg går dog stadig og venter spændt på en pakke fra Tulle Momsemor. Håber, at kunne komme i gang snart.

onsdag den 16. maj 2012

Pelle og Pia

Kan du huske mit pindsvin? Han har fundet et navn... og en kæreste :D.

 Må jeg præsentere hr. Pelle Pindsvin og frk. Pia Pindsvin:



Her er nærbilleder af frk. Pia Pindsvin


Er hun ikke fin?

tirsdag den 15. maj 2012

Nyindkøb

Se, hvad jeg fandt i en af de lokale genbrugsbutikker

Til 10 kr. stk. måtte de med hjem :D


Og så fandt jeg dette 'kort'. Nu er det et billede på min væg med et flot stykke mønstre papir bagved.

Først et 'overview'

 Og et nærbillede
 
 
Jeg har vundet min første Give Away hos Eva-Maria fra Buecking. Yay!

mandag den 14. maj 2012

Svaleophæng

Anna Weinreich forærer disse smukke svale væk i sin Give Away. Er de ikke fine? Jeg kunne lige se dem her hos mig :D

søndag den 13. maj 2012

Pindsvinet

Jeg faldt over dette søde pindsvin (billed 1) her
Selvom jeg godt synes, der er stor forskel til mit forsøg (nedenfor), har den en vis charme, synes du ikke? Men mon ikke, jeg laver de ting om, jeg synes mindre godt om, til næste gang, jeg forsøger denne opskrift...

Mors Dag - vittig

Her er et lille kort, jeg lavede til min kære mor i anledning af Mors dag

Indeni står en tekst, som jeg selv har fundet på. Jeg er ikke digter, men syntes, det virkede mere ægte, hvis jeg selv forfattede noget, istedet for den nemme løsning: Google (hvilket jeg kraftigt overvejede)
Sammen med kortet fik mor denne lille vittighed. Det er en ramme med en collage med ordene: "Den lille Sorte" hvortil der er hæftet en bog. Hvorfor det? kan man spørge. Jo, det er jo sådan, at mine forældre, som mange andre i familien (nævner ingen navne) er samlere, og når man (læs: jeg) spørger efter noget i min mors samling, er svaret tit: "Jeg har set det et eller andet sted... jeg ved bare ikke hvor!"
I en anden anledning gav jeg så min mor en lille notesbog til at notere ned, hvor hun ligger tingene... den er sjovt nok bare ikke til at finde længere! Så nu får mor en bog, som er let at finde. Den hænger nemlig på væggen med et stort skilt henover! ... og min mor syntes, den var så sjov, at den faktisk er kommet op på væggen - i hvert fald for en tid, som hun sagde ;)

fredag den 11. maj 2012

Lille kugle rund del 2

På opfordring kommer lige en lille DIY. Det er den første, jeg laver for eget arbejde, så hvis der er spørgsmål, vær sød at spørge.

DIY kugle
Mindre version af julekugle
Der skal bruges:
5 strømpepinde af pind nr. 2½
alpacauld garn i ønsket farve (eller andet uldgarn)
Fyld (jeg foretrækker uld, når det skal filtes - eller rettere sagt: jeg har ikke prøvet andet)
1. omgang     slå 12 m op på en pind. Fordel de 12 m på 4 p – 3 på hver
2. omgang     12 m ret
3. omgang     ’2 ret, 1 udtagning, 1 ret’ på alle 4 p
4. omgang     16 m ret
5. omgang     ’1 ret, 1 udtagning, 2 ret, 1 udtagning, 1 ret’ på alle 4 p
6. omgang     24 m ret
7. omgang     ’1 ret, 1 udtagning, 4 ret, 1 udtagning, 1 ret’ på alle 4 p
8. omgang     32 m ret
9. omgang     ’1 ret, 1 udtagning, 6 ret, 1 udtagning, 1 ret’ på alle 4 p
10-16. omgang                    40 m ret
17. omgang   ’1 ret, 2 ret sammen, 4 ret, 2 ret sammen, 1 ret’ på alle 4 p
18. omgang   32 m ret
19. omgang   ’1 ret, 2 ret sammen, 2 ret, 2 ret sammen, 1 ret’ på alle 4 p
20. omgang   24 m ret
21. omgang   ’1 ret, 2 ret sammen, 2 ret sammen, 1 ret’ på alle 4 p
22. omgang   16 m ret (Arne og Carlos venter til sidste omgang, men jeg gør det her: Fyld kuglen med uld - det kan godt kræve lidt øvelse at få den fyldt helt ud)
23. omgang   ’1 ret, 2 ret sammen, 1 ret’ på alle 4 p
24. omgang   Bryd garnet i ca. 10 cms længde. Tråd garnet på en nål og træk den igennem de 12 masker. Hæft enden ind i bolden

Filtes i hånden med varmt vand og sæbe. Form den og lad den tørre.

Jeg er sikker på, du kan se mønstret i, hvordan der tages ud og ind. Ved at lægge flere omgange på, bliver bolden større. Bare husk, at midterstykket (det stykke, hvor der ikke tages ud og ind) skal blive længere samtidig med.

torsdag den 10. maj 2012

Giraf

Selvom jeg lige har sagt, at jeg ikke er god til at hækle, må jeg deltage i denne Give Away hos ByKirsti, for jeg har forelsket mig i denne fætter. Giraffen er fra Daveydreamers etsy shop.

Lille Kugle Rund

Jeg er virkelig dårlig til at hækle. En lang lige række af masker er, hvad det kan blive til. Problemet er bare, at jeg elsker formen af en rigtig hæklet kugle. De er jo så flotte!
MEN, efter Arne og Carlos julekuglemageri, har jeg dog prøvet at strikke et par stykker - altså julekugler - og så kom idéen: Hvis man nu prøvede at strikke en kugle i en rest alpacauld, jeg havde liggende, og filtede den... Jeg synes, resultatet var godt, og så tog det kun... 2 (? er ikke helt sikker) timer... . Her er den:

Det slog mig i dag: jeg har aldrig vist min deucopage bakke frem på bloggen, så her er den:

onsdag den 9. maj 2012

Gave til Michelle

I anledning af lille Lauras fødsel sendte jeg i weekenden denne pakke til min veninde, Michelle. Jeg ville ikke vise den, før hun modtog den, for som hun selv siger: "der er nogen, der lusker på din blog". I den glade pakke (den gjorde i hvert fald mig glad, da jeg dekorede den ;) ) lå: en stk babytæppe (det grå, rustikke), en hvid bomuldstrøje (str. 6 måneder) samt to krammedyr:

Den glade pakke

Trøje med krammedyr
(Måske kan du se, at trøjen er min lille hemmelighed)
(Måske genkender du også mønstret på trøjen fra trøjen til Niecen (billed 2))

Et nærbillede af de to krammedyr
Fyldet kan tages ud - nemt og smart.
Der er sikkert strikkeopskrifter på bamser, der er pænere, men jeg kan altså godt lide,
at fyldet er så nemt at tage ud - så det kan udskiftes, og dukken vaskes.
Jeg har ikke haft små børn, men tænker, at de kan svine deres legetøj til.

Opskrift på krammedyr:
Højde: ca. 21 cm
Slå 26 m op i ønsket farve og strik 11 cm i glatstrik.
Slå 12 m op i slutningen af de næste 2 p (=arme).
Strik 4 cm lige op og luk 12 m i begge af næste 2 p.
Strik 4 cm (= mave).
Luk de 2 miderste m i arb på næste p og strik hvert ben færdigt for sig: Strik 1. ben 4 cm langt og luk af. Strik 2. ben på samme måde.
Lav bagsiden på samme måde, men med striber.
Sy dekoration på (øjne, mund osv)
Læg for- og bagside ret mod ret og sy sammen med tætte kastesting rundt om figuren. Den oprindelige opskrift siger: lav rynketråd i ben og arme som lukning, men jeg har bare syet dem sammen som resten af figuren.
Fyld med vat og evt. bjælde. Vikl garn omkring toppen af hovedet og bind knude.

Jeg har tidligere lavet disse (billed 3) med den samme opskrift


onsdag den 2. maj 2012

Dagens Gerning: Henkogte tomater



For snart længe siden læste jeg denne opskriftden første blog, jeg begyndte at følge fast, og siden har jeg lavet henkogte tomater 1-2 gange om måneden. Jeg har brugt det i kødsovser, æggekage (mums), suppe og sikkert også mere, jeg bare ikke husker lige nu. Jeg kan godt lide tanken om, at jeg selv har lavet det, at jeg ved præcis, hvad der er i, og så smager det selvfølgelig rigtig godt!

Opskriften er som følger:
Mas nogle tomater godt sammen i et gammelt syltetøjsglas. Drys med salt og put frisk basilikum, rosmarin og hakket hvidløg i. Hæld et skvæt olie over. Skru låget næsten på og sæt i ovnen i en bradepande med en sjat vand i v. 120 grader, indtil det bobler let i glassene (det kan godt tage et par timer). Når det bobler i glassene, tager du dem ud, slukker ovnen, og skruer lågene helt fast. Så sætter du dem ind i ovnen, til den er kølet helt af.

Jeg ved ikke præcis hvor længe, det kan holde sig, for jeg får det spist indenfor 2-3 uger.

tirsdag den 1. maj 2012

Min ønskeliste - møbler

Jeg har en ønskeliste. En ønskeliste over møbler, jeg gerne ser i mit hjem - når jeg engang får det hjem, jeg skal bo i de næste 60 år. Men det er ikke en, mine kære kan opfylde ved at gå ind i Bahne, Ikea eller nogen anden møbelbutik eller -kæde. Det er møbler, der står i mine forældres stuer - heldigvis synes min mor bare, at det er sjovt, at jeg er så vild med hendes møbler ;).

1. ønske: Skrive/spise-bord med 4 stole

2. ønske: Stol med fodskammel


3. ønske: To malede kister



4. ønske: Skab med udskørede hylder


5. ønske: Kiste



Nodestativ

Ved juletid så jeg et comedyshow, hvor manden lavede en joke med et nodestativ, for på den måde at have hænderne fri, mens pornofilmen loadede, og han kiggede i pornoblade for at slå ventetiden ihjel. Ikke nogen videre raffineret joke, og heller ikke særlig sjov, men da jeg på det tidspunkt havde travlt med mit hundeslædebroderi, så jeg en ide i den joke. Jeg havde nemlig opskriften hængende over armen, mens jeg syede, og det var et værre roderi. Jeg kom til at sige dette til min faster og onkel, der til påske bragte mig disse TO:


Er de ikke fantastiske? – ja både faster og onkel og nodestativerne.

Mors håndarbejde :)

Her er et par gaver, som min mor har lavet til to små børn,og som jeg liiige
måtte fremvise. De er vævet af ren uld og er ment til brug i
barnevogne, klapvogne osv.


Den ene er hvid med snoede ender.
Snoningerne er lavet af far.

Den anden er grå - ser mere rostik ud - og med fletninger.
Fletningerne lavede mor og jeg.